PCTECHTech&IT

AMD ar putea scădea prețul plăcilor Radeon Navi

Se apropie ziua de 7 iulie, în care vom afla cu toții de ce este în stare noua generație de tehnologie de la AMD, atât plăcile video, cât și procesoarele. Poate și plăcile de bază ale căror prețuri au început să apară pe internet în ultimele două zile. Prețuri ce cu siguranță v-au făcut să vă uitați la ele cu falca în pământ și să reevaluați numărul de rinichi necesari pentru a trăi.

Personal, încă sper să văd un miracol, iar în ziua de 7 acele plăci de bază să fie mai ieftine, dar probabil asta nu se va întâmpla. În schimb, altceva pare că se va întâmpla. Umblă vestea prin țară că AMD va scădea prețul noilor sale plăci video, cele din seria Radeon RX 5000, construite pe arhitectura Navi.  Cele două plăci vor costa 400 de dolari/euro și 350 de dolari/euro, prețul lor scăzând cu 50, respectiv 30 de dolari/euro.

Această scădere de preț ar urma să intre în efect înainte de lansarea efectivă. De ce? Pentru că după anunțul lor Nvidia s-a pus pe treabă și a lansat seria Super, oferind performanță mai bună la cam același preț ca seria non-Super, ceea ce a dat peste cap planurile pe care le avea AMD.

Dacă zvonul se adeverește, atunci zilele astea se va ivi un mare câștigător din toată această ecuație: cei care vor să cumpere o placă video nouă. Nu e competiția minunată? Acum de ar scădea și prețurile la plăcile de bază, fiindcă nu prea e normal ca ceva fără măcar un USB Type-C să coste peste 1000 de lei în 2019.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button