PC

AMD ar putea pregăti o nouă serie de procesoare AM4

Se pregătește oare AMD să lanseze procesoare noi pentru platforma AM4? Se pare că acesta ar fi cazul, Asus lansând o nouă actualizare BIOS pentru întreaga sa gamă de plăci de bază B350 și X370 care efectiv confirmă acest lucru.

Asus a lansat o serie de actualizări BIOS pentru întreaga sa selecție de plăci de bază cu chipset B350 și X370. Fiecare dintre actualizările individuale au aceeași descriere:

Actualizare la AGESA 1071 pentru următoarele procesoare.

Protocolul AGESA nu este o caracteristică nouă sau neașteptată pentru platforma AM4; AMD și partenerii săi eliberează frecvent actualizări BIOS care acceptă revizii noi ale codului. Cu toate acestea, Asus afirmând că actualizarea este pentru noi procesoare viitoare indică faptul că AMD își va extinde familia de procesoare AM4 într-un fel. Asus pare a fi singurul partener de plăci de bază AMD care oferă noul BIOS (datat 11-17-17) și se pare că compania a lăsat această informație să-i scape.

Lansarea procesoarelor Coffee Lake de la Intel (și noul chipset Z370) părea ca un răspuns direct la procesoarele AMD Ryzen, oferind mai multe nuclee la aceiași bani. A fost cu siguranță cea mai puțin costisitoare lansare a unui procesor Intel din ultima perioadă, când vine vorba de cost per nucleu, o strategie pe care AMD o adoptă încă de la debutul procesoarelor din seria FX. Cu o nouă rundă de procesoare AMD AM4 ce și-ar putea face apariția, pare puțin probabil că AMD va crește ante-ul cu încă și mai multe nuclee; cel mai probabil va ținti o piață inferioară cu un set de APU-uri noi cu grafică integrată. Deși sunt slabe șanse, AMD ar putea de asemenea să pună bazele produselor 12nm LP FinFET, deși pare a fi în continuare un pic prematur pentru asta.

Fără o declarație oficială de la Asus sau AMD, putem specula doar ce fel de procesoare ar putea AMD să pregătească și cât de curând le vom vedea pe piață. Cu toate acestea, din moment ce Asus a lansat deja o actualizare BIOS pentru aceste cipuri necunoscute, pare evident că le vom vedea anunțate cât de curând.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button