PC

AMD ar putea lansa Navi la SIGGRAPH

Următoarea generație de plăci video Radeon va veni sub forma unei variante ușor modificate a lui Vega, procesoarele grafice fiind construite pe un proces mai rafinat de producție. Dar dincolo de Vega ne așteaptă Navi, iar conform veștilor neconfirmate care circulă acum prin industrie saltul tehnologic ar putea sosi în vara anului viitor.

Zvonurile sugerează că Navi va fi dezvăluit și lansat în mod oficial în cadrul SIGGRAPH 2018, un eveniment ce se va desfășura în Vancouver în luna august. Aici va avea loc doar lansarea variantei orientate către segmentul profesionist a tehnologiei Navi, și nu în volum mare. Varianta dedicată publicului larg ar urma să fie disponibilă mai târziu.

Dacă vestea este adevărată sau nu, deocamdată nu se poate spune. Ce-a de-a doua jumătate din anul 2018 nu ar fi o imposibilitate, având în vedere că procesul de 7 nanometri pe care Navi va fi construit va fi disponibil pentru producție de volum mare la GlobalFoundries cam tot de atunci.

Nu sunt cunoscute prea multe detalii despre arhitectura Navi, doar că se va concentra pe scalabilitate. O speculație făcută recent ar fi că se referă la ceva ce încearcă să dezvolte și Nvidia în ultima vreme. Un grup de procesoare grafice care la un loc ar avea performanța unui procesor mult mai mare, dar cu costurile de producție asociate unor semiconductoare mult mai mici.

Considerând modul în care funcționează procesoarele Ryzen, cu interconectarea realizată prin Infinity Fabric, această idee n-ar fi imposibilă pentru Navi. Dar până la o confirmare va trebui să mai așteptăm.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button