MORE

AMD ar putea avea procesoare pe 7 nanometri în 2019, numite Grey Hawk

Vestea că GlobalFoundries va sări direct la 7 nanometri începe să genereze din ce în ce mai multe ecouri. Nu doar că vom avea parte de plăci video bazate pe această tehnologie de la AMD peste câțiva ani,d ar și de procesoare.

Conform celei mai recente vești care circulă pe internet, în anul 2019 AMD va lansa APU-urile din seria Grey Hawk care vor fi construite pe procesul de 7 nanometri. Caracteristica principală a procesoarelor acestea va fi un TDP care poate ajunge la numai 10W.

APU-urile Grey Hawk ar urma să folosească 4 nuclee fizice și 8 nuclee virtuale din generația care va urma după Zen. Este vorba, desigur, de o îmbunătățire a lui Zen, nu de o arhitectură complet diferită. Numele pentru această tehnologie nu este cunoscut acum, dar mergând pe ideea de Grey Hawk, ar putea fi vorba de nuclee Gygax. Componenta grafică va fi reprezentată de Navi, tehnologia menită să fie disponibilă publicului larg după Vega.

APU-urile în general nu sunt pentru segmentul de gaming, din cauza limitărilor tehnologice evidente. Dar ceva construit pe 7 nanometri, cu o arhitectură competentă și o componentă grafică precum Navi, ar trebui să fie în stare să facă față jocurilor contemporane pe detalii modeste măcar. Desigur, probabil nu va face prea multe pentru jocurile din 2019, dar progresul tot va fi simțit.

Dacă zvonul se adeverește, atunci AMD ar trebui să ofere în viitor informații suplimentare despre procesoarele Grey Hawk.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button