PC

AMD ar pregăti un Ryzen de 180W foarte puternic

Tranziția de la arhitectura Bulldozer la cea Zen a fost extrem de benefică pentru AMD, procesoarele fiind mult mai rapide și consumând extrem de puțină energie prin comparație cu cele vechi.

Așa că apariția zvonurilor unui procesor Ryzen cu 16 nuclee care are un TDP de 180W aduc șoc și groază, din moment ce am avut procesoare cu 8 nuclee care aveau un TDP de peste 200W care tindeau să topească plăci de bază. Acest procesor nou ar urma să fie vârful de lance, sau ceva similar, pentru procesoarele cu 16 nuclee fizice și 32 de nuclee virtuale.

Motivul pentru care are un TDP atât de mare, comparativ cu ce s-a zvonit anterior, este că va avea o frecvență de bază de 3.1GHz, cu un boost de 3.6 GHz, în timp ce procesoarele cu 16 nuclee normale ar urma să aibă o frecvență de bază de doar 2.4GHz.

Acest procesor ar funcționa și el pe platforma zvonită X399, cea care vine cu suport pentru memorie quad channel. AMD încă nu a făcut un anunț oficial despre o serie de procesoare cu 16 nuclee care să fie disponibile publicului de rând sau existența unei platforme noi pentru acestea. Dar un anunț oficial ar urma să aibă loc în curând, conform zvonurilor.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button