PCȘtiri ITTECH

AMD ar pregăti un APU cu grafică serioasă

APU-urile AMD din noua generație, ce se folosesc de arhitectura Zen în combinație cu grafică Vega, sunt pe cale să își facă apariția. Și chiar dacă vor oferi performanță cu mult mai mare față de generațiile anterioare, nu părea de parcă vom avea parte de surprize. Dar o surpriză s-a ivit oricum.

Baza de date a SisSoft Sandra a primit în data de 27 noiembrie o intrare pentru un adaptor grafic integrat cu numele de cod AMD 15FF Graphics. Imaginea de mai jos este destul de interesantă dacă stați să citiți cu atenție ce scrie în numele complet al dispozitivului.

Componenta grafică conține 28 de grupuri de nuclee, cu 1792 de nuclee individuale. Cu mult mai multă față de APU-urile din anii trecuți și față de celelalte APU-uri pregătite pentru de AMD. Mai important de atât, adaptorul grafic are în nume și un indiciu că ar avea 2GB de memorie. Procesoarele grafice integrate tind să nu aibă memorie proprie, iar faptul că magistrala este trecută ca fiind pe 32 de biți ar putea fi un semn că avem în față o eroare. Ce fel de eroare? Una generată de o magistrală de 1024 biți sau mai mare.

Speculații că AMD ar pregăti un APU cu HBM2 tot persistă încă din 2015, dar după ce a fost anunțată colaborarea cu Intel pentru a face tocmai asta, pare destul de posibil că AMD ar pregăti propria soluție. Sigur, este una care aparent funcționează doar la 555 MHz, dar tot ar trebui să fie o componentă grafică integrată destul de potentă.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button