PC

AMD ar pregăti o nouă unealtă de overclock pentru Ryzen

Continuând cu ideea de „totul va leak-ui până la lansarea Ryzen”, avem astăzi parte de câteva noi detalii despre componenta software care va veni alături de noile procesoare AMD.

O serie de imagini și-au făcut apariția de la o încercare de-a overclock-a un procesor Ryzen cu 8 nuclee folosind azot lichid. Rezultatele exacte ale experimentului sunt cenzurate, dar imaginea relevă ceva destul de interesant, o componentă software de overclock direct din windows. Sau cel puțin asta pare a fi.

Software-ul arată la prima vedere cu Radeon Settings, însă acel ecran nu este prezent nicăieri în WattMan. Iar proximitatea sa cu CPUZ a dat impresia că ar fi vorba de un nou program făcut de AMD pentru overclock și ar putea fi modul prin care procesorului îi este activată funcția de Extended Frequency Range.

AMD a declarat anterior că procesoarele Ryzen conțin un număr mare de senzori, iar interpretarea și folosirea telemetriei doar din BIOS are reprezenta o ocazie pierdută. Realizarea unui program dedicat care poate să controleze frecvența procesorului direct din sistemul de operare ar fi la îndemâna celor care vor să își tuneze sistemul după propriile preferință cu efort minim.

Detalii mai multe vom alfa în următoarele săptămâni. A mai rămas puțin timp până când Ryzen va fi lansat.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button