MORE

AMD anunta un update despre RX 480

AMD a dezvaluit care este planul pentru repararea problemei de alimentare a placii video Radeon RX 480. Saptamana aceasta, cel mai probabil joi, va fi lansat un nou driver cu suita Radeon Software, avand varianta 16.7.1, care va adresa problema in doua moduri.

Primul mod va scadea direct consumul pe care il exercita placa video prin conectorul PCI-Express. Curentul care depasea limitele admise pe care il tragea placa, in mod normal, de aici va fi luat din conectorul de curent de 6 pini. Exista insa speculatia ca aceasta re-echilibrare ar putea impinge conectorul de 6 pini dincolo de specificatiile sale.

Probabil din acest motiv, AMD a inclus si o a doua metoda prin care problema poate fi adresata. In Radeon Software veti gasi, de la urmatorul update, o setare numita Comparability Mode. Aceasta setare va reduce la nivel global consumul de energie al lui RX 480, placa necesitand mai putin curent in general.

Ar fi de asteptat ca asta sa duca la ceva scadere de performanta, dar AMD sustine ca a facut si cateva optimizari software de performanta care vor compensa din plin pentru activarea acestei satari. Conform datelor anuntate de companie, noul driver ofera un spor de performanta, pe detalii mari, de pana la 4 cadre pe secunda in jocuri ca Total War Warhammer sau 2 cadre pe secunda in Metro Last Light. Nu suna a fi prea mult, dar in cazul in care aveti nevoie de modul de compatibilitate pentru a mentine stabilitatea sistemului, ar trebui sa fie suficient cat sa compenseze pentru consumul redus de energie.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button