MORE

AMD anunță TrueAudio Next

Probabil nu mai țineți minte, din moment ce industria jocurilor oricum a uitat, dar când a fost dezvăluită seria de plăci video Hawaii a mai fist anunțată atunci și o componentă foarte interesantă, numită TrueAudio. Aceasta ar fi permis procesarea sunetului în așa fel încât să redea propagarea naturală în jocuri și nu numai, generând un efect grozav de imersiune.

VR încă nu exista atunci, așa că TrueAudio a fost implementat în Thief și cam atât, apoi a intrat într-un con de umbră și părea de parcă a dispărut. Eh, acum revine ca TrueAudio Next.

Noua metodă de calculare și redare a sunetului face parte din suita LiquidVR a companiei, ceea ce înseamnă că de această dată există motiv pentru folosirea sa, dacă nu pentru jocuri normale, atunci măcar pentru a crea experiențe mai bune în realitate virtuală.

TrueAudio Next va fi disponibil atât producătorilor de aplicații și de jocuri, dar și entuziaștilor, din moment ce toată informația aferentă și fișierele necesare pentru a implementa tehnologia vor fi disponibile pe GitHub, ca parte din inițiativa GPU Open.

Ma important, de această dată există o șansă mai bună ca TrueAudio să fie folosit, din moment ce are și Nvidia o tehnologie similară, așa că dezvoltatorii de jocuri nu vor mai avea scuza că „există suport hardware prea limitat” pentru a implementa așa ceva.

Cum se va vedea asta in jocuri? Știți cât de bun este sunetul din Battlefield? Imaginați-vă ceva și mai bun, peste tot.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button