PC

AMD anunță Ryzen Threadripper și EPYC

Un alt mare anunț de la conferința AMD a fost dezvăluirea oficială a procesorului Threadripper, alături de ceva neașteptat, EPYC.

Threadripper nu aduce prea multe surprize, ca un procesor, fiind confirmarea leak-ului de zilele trecute. Procesorul ar trebui să fie lansat la vară și vine cu 16 nuclee fizice și 32 de nuclee virtuale, fiind construit pentru o platformă nouă, care va fi la îndemâna publicului larg. Nu au fost anunțate detalii oficiale despre platforma în sine, așa că nu pot decât să mă bazez pe informațiile din leak-urile anterioare despre suport pentru memorie Quad Channel și capacitatea de-a adresa 44 de conexiuni PCI-Express. Socket-ul ar urma să fie SP3, deși AMD n-a prea confirmat asta deocamdată

În schimb, compania a decis să ofere ceva mai multe informații despre procesoarele din seria Naples, prezentând EPYC. Ce este EPYC? Vârful de lance în ceea ce privește procesoare dedicate serverelor de la AMD. O fiară cu 32 de nuclee fizice, 64 de nuclee virtuale și o dimensiune ce, după standardele curente, poate fi considerată gigantică. La urma urmei, EPYC ar fi, practic, 4 procesoare Ryzen 7 unite la un loc. Acest procesor suportă până la 128 de conexiuni PCI-Express și 8 canale de memorie.

[PCPer, PCPer ]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button