Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD anunță RDNA 2 și Navi 2X

Ray Tracing, performanță mai mare și consum mai mic

Pe lângă nouă arhitectură de compute CDNA, AMD a mai dezvăluit săptămâna trecută o arhitectură nouă dedicată graficii, și în speță jocurilor video. Aceasta este RDNA 2, iar plăcile ce vor fi construite folosind această tehnologie vor purta numele de cod Navi 2X.

Ce aduce RDNA 2 față de generația anterioară? Conform spuselor celor de la AMD, noua arhitectură va aduce un spor de eficiență de considerabil, oferind 50% mai multă performanță la același consum. Alături de această schimbare ne putem aștepta și la câteva trăsături noi. Plăcile Navi 2X vor veni cu Ray Tracing și suport pentru Variable Rate Shading, ceva ce cam se știa deja, din moment ce ambele console de jocuri ce vor fi lansate anula cesta vor beneficia de așa ceva.

Din păcate nu au fost oferite detalii despre modele efective, sau vreun test care să arate pe viu performanța noii arhitecturi. Va trebui să mai răbdăm până vom vedea așa ceva. Totuși, compania a ținut să menționeze că vor avea cel puțin o placă gândită pentru gaming in 4K „fără compromis”. Am putea vedea în sfârșit Radeon revenind pe sectorul top end? Putem doar spera. Nu de alta, dar Ti-urile și Titanii lui Nvidia au șezut acolo fără competiție de câțiva ani, iar asta se vede tare mult la preț.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button