MORE

AMD anunta Radeon RX 480. Performanta de VR pentru 200 de dolari.

AMD a dezvaluit prima solutie grafica bazata pe tehnologia Polaris la Computex. Aceasta placa video este Radeon RX 480 si va fi disponibila la pretul de 200 de dolari/euro din ziua de 29 iunie.

RX 480 are o putere bruta de 5.5 TFLOPs, ceea ce inseamna ca ar fi aproximativ la acelasi nivel cu un 290X/390X. Diferenta estentiala este ca aceasta placa video are un TDP de 150W si doar un singur conector de 6 pini pentru alimentare. Vor fi doua variante, una cu 4GB de memorie video si una cu 8GB, ambele avand o latime de banda de 256GB/s o interfata de memorie de 256 biti si 36 de unitati de procesare.  Placa video in sine este destul de mica, dar solutia sa de racire standard o face cam la fel de lunga precum modelele pe care le inlocuieste. Nu prezinta porturi DVI, dar include DisplayPort 1.3/1.4.

radeon rx 480

Acest model este menit sa ofere publicului acces la performanta suficienta pentru folosi VR la un pret mult mai mic fata de generatia precedenta, dar nici in jocuri nu este tocmai lenes. AMD a publicat rezultatul unui benchmark realizat in Ashes of The Singularity care indica o performanta mai buna pentru o configuratie Crossfire de doua RX 480 fata de un singur GTX 1080. Testul era menit sa sublinieze ca sub DirectX 12 solutia grafica ce costa 400 de dolari are mai multa putere ca cea de 600 de dolari. Astfel se adevereste acel leak de informatii despre performanta acelui R9 480.

rx 480 3

Nu au fost oferite detalii mai exacte despre RX 480, asa ca nu va pot spune la ce frecventa ruleaza memoria sau procesorul. Aceste detalii vor fi dezvaluite pe parcurs, precum si restul placilor video din seria Polaris. Mai exista cel putin inca una din aceasta serie, un RX 470, sau ce nume va decide AMD sa ofere acestui model.

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button