PC

AMD anunță primele plăci video bazate pe procesorul Vega

AMD a dezvăluit prima placă video comercială care să fie bazată pe tehnologia Vega, la care lucrează de ceva vreme.

Aceasta însă nu face parte din seria Radeon și nu este dedicată publicului larg. Nici măcar nu are porturi video. Și atunci, ce este? MI25, placa video cea nouă anunțată de AMD, este menită să ofere o alternativă pentru soluțiile oferite de Nvidia, din seria Tesla, pe segmentul de high-performance computing și deep learning.

Conform testelor prezentate pe MIOpen, MI25 are o performanță de două ori mai bună față de o placă video Titan X bazată pe Maxwell și cu 70% mai bună față de generația Pascal a lui Titan X.

Nu sunt cunoscute prea multe detalii tehnice despre această placă video. Doar că are un consum de sub 300W și o putere teoretică de procesare de 25TFLOPS pentru precizie de 16 biți și de 12.5 pentru precizie de 32 de biți.

Din această caracteristică, și dacă are într-adevăr tradiționalele 4096 de nuclee de procesare, atunci se poate deduce că placa video funcționează la o frecvență de aproximativ 1.5GHz. Mai merită menționat că această placă are răcire pasivă.

O variantă dedicată publicului de rând probabil nu va avea caracteristici precum consum de 300W, performanță de 12TFLOPS pentru 32 de biți sau răcire pasivă. Consumul de 300W se poate găsi și la soluția oferită de Nvidia, Tesla P100, care funcționează aproape la aceeași frecvență în modul boost, dar are mai puține nuclee de procesare și ca urmare performanță mai scăzută, în special pe FP32. Totuși, variantele comerciale bazate pe procesorul Pascal, ca Titan X(P) au un consum mult mai eficient de energie. Așa că am speranța că se va repeta povestea și cu plăcile Radeon bazate pe Vega 10.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button