PC

AMD anunță prețul procesoarelor Threadripper

Bătălia pentru sectorul High-End Desktop Computing se încinge. Nu doar că avem noi procesoare Intel din seria Skylake-X, dar acum AMD a dezvăluit prețurile pentru procesoarele Threadripper care vor fi disponibile de la începutul lunii august.

Cel mai puternic procesor din această serie se numește Threadripper 1950X, cu 16 nuclee fizice și SMT, oferind 32 de fire de execuție efective. Acesta are o frecvență de bază de 3.4GHz, un nucleu fiind în stare să atingă 4GHz, și va costa 1000 de dolari. Dacă pare mult, țineți cont de următorul lucru, un Intel i9 7900X cu 10 nuclee fizice și 20 de fire de execuție costă tot 1000 de dolari. Intel încă nu a lansat un procesor cu 16 nuclee fizice, dar unul este în program… la prețul de 1700 de dolari.

Modelul mai economic, Threadripper 1920X are doar 12 nuclee fizice cu SMT, o frecvență de bază de 3.5GHz și aceeași frecvență de boost. Prețul său este de 800 de dolari, în timp ce competiția oferă o soluție similară la 1200 de dolari. Testele efectuate de AMD in Cinebench arată că până și acest model este mai performant în aplicații de randare decât cel mai puternic i9 disponibil acum pe piață de la Intel, și anume i9 7900X. Desigur, când apar și restul se va schimba puțin povestea. Ambele procesoare Threadripper vor fi disponibile la începutul lunii august. Cel cu 12 nuclee Intel ar trebui să fie disponibil tot prin luna august, însă cele cu 14, 16 și 18 nuclee vor sosi abia prin toamnă.

Procesoarele AMD Threadripper vor funcționa pe plăci de bază cu socket TR4, ce sunt o parte din platforma X399… a nu fi confundat cu platforma X299 a procesoarelor i9.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pt prosti.Tot acelasi rahat face, pot sa puna o mie de core uri, ca tot degeaba, ei nu sunt in stare sa fotografieze de pe pamant Luna clar si raspicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button