PCTECHTech&IT

AMD anunță o nouă placă video: Radeon Pro WX 8200

AMD a dezvăluit ieri o nouă serie de plăci video pentru stațiile de lucru. Compania a anunțat lansarea modelului Radeon Pro WX 8200, care va ajunge la profesioniștii din domeniul graficii luna viitoare. Noua placă, bazată pe arhitectura AMD Vega GPU deja existentă, este o versiune ușor inferioară modelului Radeon Pro WX 9100, care a debutat vara trecută, pentru mai puțin de jumătate din prețul plăcii de top.

AMD Radeon Pro WX 9100 a fost un salt mare în performanță față de produsele anterioare ale companiei, dar a avut și un preț de 2200 dolari, ceea ce limitează, desigur, potențialii clienți. Noul Radeon Pro WX 8200 al companiei pare să ofere cea mai mare parte a performanțelor modelului WX 9200 pentru mai puțin de 1000 dolari.

AMD a reușit să reducă prețul cu o marjă uriașă, reducând capacitatea memoriei și scăzând numărul de CU a GPU-ului. Radeon Pro WX 8200 dispune de un GPU Vega 10 cu o frecvență turbo de 1500MHz, la fel ca WX 9100. Cu toate acestea, unitățile de procesare grafică din noile plăci au opt din cele 64 de unități de calcul dezactivate. De asemenea, WX 8200 oferă jumătate din capacitatea de memorie, dar cu o bandă de memorie puțin mai mare.

În ciuda specificațiilor reduse, AMD a spus că noua placă ar trebui să funcționeze admirabil în sarcini de lucru avansate, cum ar fi vizualizarea în timp real, realitatea virtuală și redarea fotorealistică.

Radeon Pro WX 8200 suportă, de asemenea, aceleași caracteristici și tehnologii ca și Radeon Pro WX 9100, cum ar fi un controller de cache cu bandă largă (HBCC – High Bandwidth Cache Controller), Enhanced Pixel Engine, memorie de tip Error Correcting Code (ECC) și Secure Processor. AMD a anunțat că intenționează să obțină un certificat pentru WX 8200 de la „multe dintre cele mai populare aplicații de astăzi – inclusiv Adobe CC, Dassault Systemes SOLIDWORKS, Autodesk 3ds Max, Revit, printre altele„.

AMD spune că Radeon Pro WX 8200 va fi disponibil pentru pre-comandă pentru 999 dolari începând cu data de azi, 13 august. Compania se așteaptă să înceapă livrarea plăcilor la începutul lunii septembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button