MORE

AMD anunta noul procesor Zen cu 8 nuclee

Adio speculatii si asteptari, AMD a confirmat in cele din urma detaliile primului procesor bazat pe arhitectura Zen, care va fi lansat anul acesta.

Procesorul prezentat la Computex a fost unul cu 8 nuclee si 16 fire de executie, menit sa ocupe un loc in segmentul high-end, pentru munca serioasa si jocuri care poate chiar sunt in stare sa se foloseasca de toate acele nuclee. Procesorul face parte din seria Summit Ridge, care va fi lansata spre finalul acestui an, pentru platforma AM4.

Pe langa faptul ca are mai multe threads ca un FX-8350, acest procesor ofera si performanta mai buna per ciclu de procesare cu 40%. Nu s-au oferit informatii despre frecvente sau performanta. In schimb, a fost mentionat ca primele modele vor fi livrate partenerilor de afaceri ai AMD in urmatoarele saptamani. Asta inseamna ca un numar restrans de companii vor avea ocazia sa testeze noul procesor pentru posibile integrari in PC-uri si laptop-uri noi. La toamna procesorul va fi disponibil pentru producatorii de sisteme la scara larga. Lansarea sa comerciala va avea loc pana la sfarsitul lui 2016.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button