PC

AMD anunță lansarea procesoarelor Ryzen 3

Procesoarele Threadripper nu sunt singurele pregătite de AMD în această perioadă, compania lansând și o soluție mai economică pentru cei care nu dispun de un buget imens și nu au nevoie de mai multe nuclee.

Seria de procesoare Ryzen 3 este acum disponibilă, oferind patru nuclee fizice întregi, fără hyperhtreading, în două modele. Ryzen 3 1300X funcționează la o frecvență de bază de 3.5GHz, ajungând până la 3.7GHz în modul de boost. Iar Ryzen 3 1200 vine cu frecvențe de 3.1GHz și 3.4GHz.

Prețul anunțat de către AMD pentru această serie de procesoare este de 600 de lei în cazul modelul R3 1300X și de numai 500 de lei pentru modelul R3 1200. Dacă acestea vor fi prețurile pe care le veți găsi și în magazine, nu vă pot spune cu siguranță. AMD anunțaseră prețuri foarte bune și pentru plăcile video de anul trecut, dar ce am văzut pe rafturi nu prea a reflectat anunțul.

În ceea ce privește performanța, conform materialelor de promovare de la AMD, procesoarele acestea ar fi la nivelul unui i3 7300 la nivelul jocurilor. În unele cazuri peste acesta, în unele cazuri sub el. Iar în aplicații de productivitate, din cauza nucleelor adiționale întregi, prezintă un nivel de performanță mult mai mare.

Ambele procesoare sunt deblocate, așa că frecvența lor poate fi alterată pe plăcile de bază care suportă această funcție.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button