PCTECHTech&IT

AMD anunță când va lansa noile sale procesoare

Mai țineți minte când am pomenit că distribuitorii din Japonia spuneau că în martie vom avea parte de noi procesoare Ryzen? Eh, se pare că s-au înșelat… sau poate atunci le primeau ei în stoc înaintea lansării oficiale din aprilie.

AMD a dezvăluit la CES 2018 când va lansa noile sale procesoare Ryzen, dar și când vor sosi procesoarele din celelalte categorii. Spre exemplu, APU-urile Ryzen 3 Mobile vor fi disponibile de săptămâna aceasta, din 9 ianuarie, aducând o soluție low-end pentru cei care vor un laptop bazat pe o soluție AMD. Deși, cât de low-end poate fi ceva echipat cu 4 nuclee fizice și cu 6 unități de procesare Vega este cam incert.

Apoi, în ziua de 12 februarie vom avea parte în sfârșit de APU-uri Ryzen pentru desktop. Acestea promit să ofere performanță suficient de bună încât să invalideze nevoia pentru o placă video dedicată pentru majoritatea aplicațiilor de zi cu zi. Conform testelor efectuate de AMD (care deocamdată nu pot fi verificate), un Ryzen 5 2400G care costă doar 170 de dolari/euro, poate rula The Witcher 3 la rezoluția de 1920×1080 la 31 de cadre pe secundă, în medie. Modelul celălalt, Ryzen 3 2200G, tot poate rula Skyrim la 87 de cadre pe secundă, deși nu prea se specifica la ce nivel de detaliu. Important este că acest APU va costa 100 de dolari/euro.

AMD nu a oferit detalii multe despre procesoarele Ryzen normale care vor apărea în aprilie, dar au fost promise frecvențe mai mari și suport pentru Precision Boost 2. Asta înseamnă că funcția de overclock automată va funcționa acum pe toate nucleele și va fi ceva mai precisă.  Alături de aceste procesoare vor sosi și plăcile de bază X470, cu suport mai bun pentru memorie și un consum mai mic de energie.

AMD mai promite să ofere în a doua jumătate din 2018 procesoare noi Threadripper, pentru cei care vor cu orice preț un număr mare de nuclee… dar poate nu tocmai prețul impus de Intel.

Pe partea de grafică, următoarea iterație a lui Vega va fi construită pe 7 nanometri, sărindu-se peste pasul intermediar de 12 nanometri.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button