SecuritateTECHTech&IT

AMD anunță că procesoarele sale probabil nu sunt afectate de Spoiler

Luna aceasta a ieșit la iveală o nouă problemă de securitate ce afectează procesoarele x86-64 produse de Intel și poate doar de Intel.

AMD a oferit recent o declarație oficială referitoare la posibilitatea ca Spoiler să afecteze propriile sale procesoare. Simplu spus, AMD nu crede acest exploit s-ar putea aplica procesoarelor sale, deoarece modul în care funcționează îl face incompatibil cu problema de securitate. Mai exact, Spoiler funcționează prin obținerea accesului la o adresă de memorie parțială dintr-o poziție anume pe care procesoarele AMD pur și simplu nu o folosesc.

Materialul publicat de către cercetătorii care au descoperit problema de securitate nu susținea că produsele realizate de AMD ar fi afectate, așa că declarația emisă de companie nu vine tocmai ca o surpriză sau o mare revelație. Totuși, ar trebui să îi liniștească pe cei care se întrebau dacă ar merita acele noi procesoare Epyc un loc într-un centru de date unde securitatea este foarte importantă. Nu de alta, dar Spoiler nu reprezintă un pericol foarte mare pentru utilizatorul de rând, dar pe partea de servere, unde cea mai mică șansă a unei breșe poate fi inacceptabilă, ar putea isca ceva probleme.

Așa că nu veți avea nevoie de update-uri, cum s-a întâmplat cu Spectre.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button