PC

AMD amână driverele pentru SSD-uri NVMe în RAID pe Threadripper

Când AMD a lansat procesorul Ryzen Threadripper la sfârșitul lunii august, compania a spus că va introduce suport la NVMe RAID pentru plăcile de bază X399 împreună cu un update la driver planificat pentru data de 25 septembrie, sau cam în acea perioadă. Vestea bună este că AMD în continuare încearcă să implementeze suportul pentru SSD-uri NVMe multiple configurate în RAID, doar că nu e încă momentul.

Site-ul HardOCP a primit un răspuns oficial și ne comunică următoarele:

Am vrut doar să vin cu o actualizare de la AMD despre NVMe RAID. Știu că în timpul prezentării noastre pentru Threadripper 1900X am menționat 25 septembrie ca posibil interval de timp disponibil. AMD este în continuare foarte entuziasmat să aducă suport GRATUIT NVMe RAID pentru platforma Threadripper, fără nicio obligație.

De ce această întârziere? AMDA a spus că suportul pentru NVMe RAID necesită un nou driver, BIOS, consolă de administrare și un installer, iar acum lucrează cu partenerii săi pe partea plăcilor de bază pentru a obține toate aceste lucruri. AMD a indicat de asemenea că suportul RAID ar putea fi puțin cam defectuos în acest moment, menționând totuși că își iau angajamentul să livreze un produs software de calitate.

AMD a mai adăugat:

Am testat implementarea actuală și am decis să amânăm lansarea cu câteva zile pentru a îmbunătăți experiența instalării.

Dacă e să ne luăm după spusele celor de la AMD, este posibil ca noile drivere să fie lansate spre sfârșitul săptămânii, deși nu au o dată exactă programată încă.

Dacă vă doriți să instalați multiple discuri NVMe în RAID, asta este o altă discuție. Un scenariu posibil ar fi un array de tip RAID 0, deși SSD-urile NVMe au deja viteze foarte mari de scriere și citire. Sporul de viteză ar putea să nu merite riscul – dacă pică unul dintre discuri în configurația RAID 0, toate informațiile sunt pierdute.

Alternativ, utilizatorii ar putea folosi o versiune de RAID pentru redundanță. Dezavantajul îl reprezintă costurile, în special când facem comparația cu hard disc-urile convenționale.

Oricum ar fi, suportul RAID pentru SSD-uri NVMe urmează să apară pentru cei care chiar sunt interesați.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button