Știri ITPCTECH

AMD Adrenalin 2020 va include Radeon Boost

Rezoluție variabilă pe PC

La finalul fiecărui an, AMD are tendința să lanseze o variantă mai dichisită a driver-ului pentru plăcile Radeon, la pachet cu o suită extinsă de software. Ediția de anul acesta, Radeon Software Adrenalin 2020, a început să dea târcoale pe internet și promite o nouă funcție: Boost.

Ce este Boost? O funcție ce promite să ofere un spor de performanță cam în același fel în care jocurile de consolă au reușit ani de zile să mențină acel mult râvnit barem de 30 de cadre pe secundă, pe hardware foarte slab. Mai exact, Boost ar urma să modifice în timp real rezoluția efectivă a jocului, în așa fel încât jocul să nu scadă sub un anumit număr de cadre pe secundă.

Această funcție ar intra în acțiune doar atunci când camera se află în mișcare, iar detaliile nu sunt la fel de ușor de observat. De la un cadru la altul rezoluția este micșorată pentru a oferi jocului un spor de viteză și o mișcare mai fluidă, cu mai puține hopuri ce ar fi în mod normal provocate de un GPU insuficient de potent. Desigur, dacă procesorul este factorul limitant, această funcție va face fix nimic. În secvențele unde sistemul detectează o lipsă a mișcării, va reveni la rezoluția sa normală. Așa că acolo unde puteți vedea cel mai bine detaliile nu va fi afectată calitatea imaginii.

AMD Adrenalin 2020 ar trebui să fie anunțat în mod oficial peste câteva zile.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button