PCȘtiri ITTECH

Plăcile de bază A320 au suport limitat pentru Ryzen 3000

Procesoarele din seria Ryzen 3000 ar trebui să fie anunțate în viitorul foarte apropiat, dar cei care au o placă de bază AM4 din generațiile anterioare și se așteaptă să se folosească din plin de un astfel de CPU ar trebui să aibă grijă.

Conform unei postări din pagina de BIOS a producătorului de plăci de bază (și mai recent plăci video) ASRock, plăcile ce se folosesc de chipset-ul A320 nu vor avea suport pentru noile procesoare Ryzen. Bine, ce e drept, compania a spus că aceste plăci vor avea suport doar pentru noua generație de APU-uri Ryzen, ce nu vor fi lansate anul acesta. Dar prin „doar” se subînțelege că procesoarele non-APU din generația următoare nu vor fi suportate.

ASRock pare a fi primul producător care să spună direct că suportul pe aceste plăci va fi limitat, până acum fiind cam neclar care era statutul acestui chipset. Restul dintre ele vor avea suport pentru procesoarele Ryzen 3000. A320 este un caz special, deoarece reprezintă gradul cel mai inferior de chipset cu putință, iar plăcile pe care vine echipat au tendința să fie foarte ieftine și lipsite de funcții suplimentare, cum ar fi overclock. Tocmai asta ar putea fi unul din motivele principale pentru care noile procesoare nu sunt suportate. Ar necesita o componentă electrică mai solidă, din moment ce seria 3000 ar putea ajunge până la 16 nuclee fizice.

Așa că promisiunea celor de la AMD că toate plăcile de bază vechi vor avea suport pentru fiecare CPU este oarecum încălcată, dar nu e de parcă ar fi fost prea multă lume dornică să pună un procesor de 16 nuclee într-o placă de bază gândită pentru un APU.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button