PC

AMD a lansat procesorul Threadripper 1900X

La sfârșitul săptămânii trecute, concomitent cu evenimentul IFA 2017, AMD a lansat ultimul procesor din seria Threadripper, unul menit pentru cei care vor toate funcțiile noi ale platformei, dar fără să plătească între 800 și 1000 de euro doar pe procesor.

Procesorule este Threadripper 1900X, un model cu 8 nuclee fizice și 16 fire de execuție în totalitate, disponibil de acum înainte la prețul de 550 de dolari/euro. În esență este o variantă reîmpachetată a lui 1800X, adaptată pentru socket-ul TR4. Asta înseamnă că veți găsi sub capac tot patru pastile, dintre care două ar trebui să fie dezactivate, iar restul conținând câte patru nuclee fiecare. Altfel, ar exista un mic dezechilibru termal în procesor.

1900X vine cu două mici avantaje față de Ryzen 7, sub forma frecvenței de bază mai mari, de 3.8GHz, și acces la platforma X399. Spre deosebire de platforma X370, cea destinată procesoarelor din categoria High-End Desktop Computing suportă de trei ori mai multe conexiuni PCI-Express.

Acum că seria de la AMD este finalizată, în cazul în care nu va fi trântit unul cu 10 sau 14 nuclee din neant peste câteva luni, trebuie doar să așteptăm ca seria i9 de la Intel să fie lansată în totalitate, pentru a vedea cine va ieși victorios pe acest segment.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button