Știri ITTECH

AMD a lansat noile procesoare mobile Ryzen Pro 3000

Probabil vă uitați pe piața laptop-urilor în acest moment și vă întrebați unde exact sunt noile modele ce se folosesc de seria de procesoare AMD Ryzen 3000 ce a fost lansată la Computex. Eh, nu s-a prea materializat deocamdată, doar unul sau două laptop-uri cu noua tehnologie ivindu-se în ultimele luni.

Cu toate acestea, AMD anunță lansarea seriei de procesoare Ryzen Pro 3000, pentru platforme mobile. La fel ca varianta non-pro, aceste procesoare sunt construite folosind Zen+, pe procesul de 12 nanometri, ce este un soi de finisare modestă a celui de 14 nanometri. Nu vorbim aici de un salt de performanță masiv față de generația anterioară și nici nu este o schimbare pe cât de mare va fi seria adevărată 3000 de desktop, ce va sosi la vară.

Totuși, noile procesoare promit să ofere securitate îmbunătățită, find gândite pentru sectorul Enterprise, nu tocmai pentru muritorii de rând. Ediția Pro nu aduce performanță mai bună față de procesoarele de laptop deja anunțate, în cazul în care vă întrebați. În total, sunt patru modele noi ce fac parte din această serie, pe care le puteți vedea în tabelul de mai jos, împrumutat de pe Anandtech.

AMD’s 2nd Gen Ryzen Pro Specifications
Cores
Threads
Frequency Cache
L2 + L3
GPU TDP
Base Boost
Ryzen 7 Pro 3700U 4/8 2.3 GHz 4.0 GHz 6 MB  Vega 10 15 W
Ryzen 5 Pro 3500U 2.1 GHz 3.7 GHz Vega 8
Ryzen 3 Pro 3300U 4/4 2.1 GHz 3.5 GHz Vega 6
Athlon Pro 300U 2/4 2.4 GHz 3.3 GHz 5 MB Vega 3

Produse efective care se vor folosi de aceste modele ar trebui să sosească în această vară.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button