PCTECHTech&IT

AMD a început dezvoltarea arhitecturii Zen 4

Acum că Zen 2 se află efectiv într-un produs finit, care va fi disponibil de la începutul anului viitor, AMD se uită deja către viitor, spre noi orizonturi și noi arhitecturi Zen.

În cadrul evenimentului de seara trecută, compania a dezvăluit că a început deja proiectarea arhitecturii Zen 4. Ritmul în care AMD dezvoltă tehnologia a accelerat puțin, din moment ce nu va mai fi nici un pas intermediar, așa cum s-a întâmplat anul acesta când am primit doar Zen+, o ușoară optimizare a primului Zen.

Zen 4 abia recent și-a făcut apariția în planurile companiei, până acum calendarul terminându-se cu Zen 3. Așa că nu va sosi prea curând pe piață, ci abia prin anul 2021. AMD nu a oferit nici un detaliu despre ce schimbări arhitecturale va aduce Zen 4, sau măcar pe ce proces va fi realizat, o suspiciune fiind că se va folosi de cel de 5 nanometri.

amd zen 4

Până atunci, vom avea parte de Zen 2 anul viitor și Zen 3 în anul 2020, AMD confirmând că dezvoltarea sa este pe drumul cel bun și că se va folosi de procesul de 7nm+, cu EUV. Compania chiar a ținut să menționeze că în acest moment are destul de mult avânt, în special pentru că Intel, competiția sa principală pe sectorul de procesoare, a rămas în urmă pentru prima dată în mai bine de un deceniu.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button