PC

AMD a dezvăluit un nou Radeon Pro Duo

AMD a pregătit o nouă placă video pentru segmentul profesionist, una cu două nuclee. Dar dacă vă trece Vega prin minte, ar trebui să vă puneți pofta în cui.

Noul Radeon Pro Duo are același nume ca fostul Radeon Pro Duo, AMD împrumutând iarăși din filozofia de denumire a competiției. Placa video nouă este construită pe baza a două nuclee grafice Polaris 10, aceleași văzute la plăcile video Radeon RX 480 și RX 580. Prețul pentru acest model va fi de 1000 de dolari, ceva ce poate că vi se pare mult pentru ceva construit din două plăci de 200 și ceva de dolari.

Există o explicație. Chiar dacă procesorul grafic este același Polaris 10, memoria sa nu este. Tot nu avem parte de HBM 2, dar vorbim de câte 16GB per nucleu grafic, cu un total de 32GB de memorie grafică adresabilă. Prin comparație, fostul Radeon Pro avea doar 4GB de memorie HBM per GPU.

Placa video veche tot este mai puternică, modelul nou având o putere teoretică de doar 11.45 TFLOPs, în comparație cu cei 17 TFLOPs ai primului Radeon Pro Duo. Cantitatea de memorie îi oferă totuși un avantaj considerabil.

Noua placă video va fi disponibilă pentru dezvoltatori din luna mai.
[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button