PCTECHTech&IT

AMD a dezvăluit Radeon Pro Vega II Duo

Marea conferință Apple de săptămâna aceasta a avut tot felul de anunțuri despre software și hardware, una dintre chestiile noi dezvăluite fiind chiar o placă video Radeon.

AMD a ținut să facă un anunț oficial despre această nouă placă grafică, oferind câteva detalii destul de interesante despre ce are de oferit. În primul rând, Radeon Pro Vega II Duo nu este pur și simplu două GPU-uri Radeon VII lipite la un loc. Chiar dacă facem abstracție de formatul inedit al modelului, ce se folosește de doi conectori adiționali pentru curent și alte lucruri, vine cu ceva diferit față de varianta uzuală de desktop.

În primul rând, avem parte de procesorul grafic întreg de această dată. Un Vega 20 (a nu fi confundat cu Vega 56 sau 64, AMD a avut nume confuze pentru o vreme) cu 4096 de nuclee grafice, ceea ce din start i-ar oferi mai multă putere față de un Radeon VII. Apoi mai vine faptul că sunt două astfel de GPU-uri puse la un loc, conectate prin Infinity Fabric, și fiecare dispunând de 32GB de memorie HBM2. Da, 32GB, nu 16GB cu avea umilul nostru Radeon VII.

Și care este prețul pentru această minunăție? Probabil nu vom afla asta prea curând, fiindcă AMD nu a oferit detalii măcar despre lansarea sa pentru sisteme non-Mac Pro.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button