TECHTech&IT

AMD a dat în judecată Mediatek din cauza unor brevete

AMD a luat recent decizia de a da în judecată Mediatek, marele producător de chipset-uri pentru dispozitive mobile.

Motivul deciziei ține de încălcări ale unor brevete pe care AMD el deține pe segmentul de grafică. Unul dintre ele este o creație proprie, iar celelalte două au fost obținute ca urmare a achiziției companiei ATI cu mult timp în urmă.

Acest pas vine după ce Comisia Internațională de Comerț din SUA a decis să ofere câștig de cauză celor de la AMD în plângerea depusă încă din 2017 împotriva Mediatek și a câtorva altor companii. Prin procesul actual, AMD dorește să obțină de la Mediatek o sumă de bani pentru încălcarea din anii trecuți a brevetelor sale, încălcările actuale și încălcările potențiale din viitor. Nu că ar dori să mai existe pe viitor astfel de încercări, blocarea folosirii brevetelor cu pricina fiind o parte din cererea celor de la AMD.

Fiind vorba de o luptă în tribunal dintre două companii destul de mari, cu avocați numeroși, probabil nu vom vedea un rezultat prea curând. Iar când se va întâmpla, va veni sub forma unei înțelegeri private. Totuși, probabil vom vedea rezultatul mai rapid decât la disputa dintre Apple și Qualcomm.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button