PC

AMD a cumpărat tehnologia de VR wireless a companiei Nitero

AMD pare să o ducă din ce în ce mai bine, suficient de bine cât să ajungă la punctul la care a început să cumpere iar alte proprietăți. De această dată este vorba de o soluție wireless pentru VR și AR creată de un startup numit Nitero.

Soluția ia forma unui chipset capabil să se ocupe de transmisia de date dintre HMD și sistemul de calcul unde toate operațiunile sunt efectuate, folosind banda de 60GHz. Nu s-au oferit detalii despre suma implicată în această afacere, pe lângă proprietatea intelectuală fiind luați și câțiva ingineri de la startup.

Mark Papermaster, CTO al AMD, a declarat cu această ocazie că ansamblul de cabluri asociat de obicei cu headset de realitate virtuală reprezintă o barieră care împiedică răspândirea VR-ului, iar prin dezvoltarea tehnologiei se speră ca această problemă să fie rezolvată.

Soluția făcută de Nitero promite să ofere o latență suficient de scăzută încât utilizarea sa la realitate virtuală să fie chiar practică. La urma urmei, VR deja are probleme legate de disocierea între mișcarea din mediul virtual și cea reală, lucru ce poate duce la dezorientare. Iar adăugarea unei latențe suplimentare cu siguranță nu ar fi ceva benefic.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button