Tech&ITRSS PaginaDeMedia

AMD 4700S este un procesor misterios care prezintă similarități cu cel integrat în Xbox Series X/S

Un leak interesant și-a făcut apariția pe Twitter. Este vorba despre AMD 4700S, un model relativ misterios și care nu pare a face parte din vreuna din noile serii CPU și APU ale producătorului. Procesorul a fost zărit în configurația unui sistem mini-ITX, iar specificațiile acestuia sunt similare cu APU-ul regăsit în interiorul consolelor Xbox Series X/S. Are în componența sa arhitectura 7nm, opt nuclee Zen 2  și 16 fire de execuție, iar lipsa „Ryzen-ului” din denumirea acestuia îi determină pe curioși să creadă că AMD 4700S se bazează pe platforma Cardinal.

Frecvența de bază a procesorului este de 4.0GHz, puțin mai mare în comparație cu ceea ce regăsim pe noile console Xbox. Probabil aceasta ar fi singura diferență dintre cele două modele, întrucât se crede că avantajele frecvenței de bază și ale overclock-ului se datorează dezactivării nucleelor grafice (iGPU).

AMD 4700S ar putea face parte din lotul respins

Ca APU, AMD 4700S are 16GB memorie GDDR6 dar duce lipsă de sloturi DIMM, așa cum stau lucrurile și în cazul Xbox Series X/S. Cu toate acestea, este posibil ca AMD 4700S să nu fi reușit să-și facă loc pe consolele respective, așa că producătorul a decis să le pună pe piață sub forma unui model cu iGPU dezactivat. Au fost puse la dispoziție și câteva rezultate ale testelor sintetice. Benchmark-urile arată că AMD 4700S APU este mai slăbuț comparativ cu Core i7-9700 și Ryzen 7 4750G Pro, dar este mai rapid față de chipset-ul pentru laptopuri Core i7-9750H de la Intel.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button