PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

AMD 4700S îți permite să-ți construiești un PC cu procesorul din PlayStation 5

Acum câteva zile a început să circule pe internet un zvon care spunea că AMD va lansa procesorul din PlayStation 5 pentru public. Și iată că zvonurile s-au adeverit odată cu AMD 4700S, un produs care are la baza SoC-ul (System on a Chip) din noua consola de la Sony. Doar că nu vei putea să-ți construiești un PC de gaming din el.

Ce specificații are AMD 4700S?

Câteva poze realizate de o publicație coreeană ne dezvăluiesc specificațiile noului APU. Se pare că AMD 4700S este într-adevăr bazat pe chip-ul din PlayStation 5, doar că placă video RDNA2 a fost eliminată din ecuație și înlocuită cu Radeon RX 550. Asta înseamnă că nivelul de performanță se învârte undeva în zona lui Intel Core i7-11700 și a sa placă grafică integrată.

Diferența apare când iei consumul în considerație: APU-ul de la AMD are nevoie de 250W, asta fără să luăm în calcul și restul de componente. În plus, există o limitare care face acest chip foarte slab pentru un sistem de gaming: PCI-Express 2.0 x4. În 2021, asta este un drawback imens și limitează orice utilizator la plăci video precum GTX 1060 6GB, asta într-un caz fericit. Din acest motiv nu te poți baza în jocuri pe un PC cu AMD 4700S.

Nici memoria RAM nu merge schimbată, astfel te vei mulțumi cu cei 8GB de memorie GDDR6 care sunt sudați pe placa de bază cu format mITX. Asta este o combinație ciudată, întrucât capacitatea este foarte mică pentru standardele actuale, dar viteza este cu mult peste cea oferită de DDR4. Dar pe cât de ciudat este întregul ansamblu, asta mă miră puțin spre deloc.

Scenariul realist de utilizare pentru un astfel de APU este în sisteme home/office care nu au nevoie de cine știe ce configurație. Un procesor puternic și memoria rapidă vor oferi performanța necesară pentru majoritatea sarcinilor, mulți ani de acum înainte.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button