ȘtiriTech&IT

AMD a lansat primul procesor de laptop cu memorie 3D V-Cache

Procesoarele AMD Ryzen cu memorie 3D V-Cache au reușit să capteze atenția gamerilor încă de la prima apariție sub forma lui 5800X3D. A trecut însă mai bine de un an de atunci, între timp memoria asta a mai ajuns pe câteva procesoare, iar acum a venit și pe laptopuri. Cu un total de 16 nuclee, 32 de fire de execuție și frecvențe care ating 5.4GHz, noul AMD Ryzen 9 7945HX3D este cel mai puternic procesor de gaming pentru laptopuri… doar că nu este chiar un procesor mobile.

Noul flagship este construit folosind un modul multi-chip intitulat Dragon Range. Doar că ceea ce pare a fi un procesor BGA (sudat pe placă de bază) pentru laptop, este de fapt un chip Zen 4 pentru desktop cu mult mai multe optimizări pe zona de consum. În plus, AMD se laudă cu un total de 144MB de memorie Cache. Asta este împărțită între cele două CCD-uri ale procesorului: primul are 96MB de memorie L3 Cache grație adaosului de 3D V-Cache, în timp ce al doilea CCD oferă 32MB. Restul până la 144MB sunt reprezentați de memoria L2 Cache a procesorului.

Producătorul susține că AMD Ryzen 9 7945HX3D este cel mai puternic procesor pentru gaming pe laptop. Declarația asta este destul de curajoasă, mai ales cu Intel Core i9-13980HX pe piață, și odată cu lansarea noului procesor de la AMD, cred că lupta pentru cel mai bun procesor de laptop va atinge noi culmi. Noul flagship va debuta pe laptopul ROG Strix SCAR 17 X3D pe data de 22 august 2023.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button