RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Amazon va împânzi planeta cu sateliți pentru internet.

Elon Musk și-a declarat acum câțiva ani intenția de a lansa o grămadă de sateliți pentru a oferi lumii internet. Iar acum nu mai este singurul miliardar care vrea să facă asta, Jeff Bezos anunțând un plan similar, numit Project Kupier.

Acesta va fi realizat direct de către Amazon și presupune lansarea pe orbita joasă a planetei 3236 de sateliți, cu scopul de a oferi internet rapid și cu latență scăzută câtorva zeci de milioane de oameni. Aceștia vor fi stratificați pe diverse altitudini, de la 590 la 630 de kilometri, și ar urma să acopere o zonă dintre paralelele de 56 de grade Nord și Sud, unde se află cea mai mare parte a civilizației umane. Conform estimărilor, latența unei astfel de conexiuni la internet ar trebui să fie în jur de 25 de milisecunde, destul de aproape de ce vedem la conexiunile mai tradiționale.

Nu este ceva ce se va întâmpla astăzi sau mâine, fiind un proiect de durată. Deocamdată nici nu este clar dacă de lansarea sateliților se va ocupa Blue Origin, compania lui Bezos, sau dacă vor apela și la alte entități. Planurile lui Musk sunt ceva mai ample, dorind să lanseze aproape 12 mii de sateliți pentru a îndeplini același scop.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button