MORE

Amazon se razgandeste si suporta iar criptarea

Cu doua zile in urma va informam ca Amazon va renunta la criptare pentru dispozitivele sale care folosesc Fire OS. A fost acel gen de decizie care te face sa te intrebi daca nu cumva s-a urcat pisica pe tastatura si a inceput sa apese butoane aleatoare, iar astfel a rezultat un comunicat de presa.

Desigur, nu a fost nici o pisica implicata, doar Amazon si o decizie nefericita, care acum a fost inversata. Toate dispozitivele care folosesc Fire OS 5 vor primi suportul pentru criptare inapoi intr-un update care va fi disponibil in aceasta vara.

Cu siguranta aceasta inversare completa a deciziei are ceva legatura cu micul scandal iscat in acest moment intre Apple si guvernul SUA, Amazon dand impresia ca ar fi in totalitate pentru a-si lasa clientii descoperiti si disponibili pentru forari de date la discretia orcarei entitati bagacioase.

Reclama negativa pe care compania a reusit sa si-o faca intr-un timp atat de scurt a reprezentat o reusita impresionanta, comparabila poate doar cu acel incident in care Microsoft a facut o conexiune la internet necesara pentru Xbox One, iar cateva zile mai tarziu a inversat decizia.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button