GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Amazon se apucă de game streaming

Pentru că Stadia a fost un succes așa de mare

Când Google a dezvăluit Stadia, părea de parcă vom avea parte de momentul cheie în care game streaming va intra în mainstream. Când omul de rând își va da seama că nu are nevoie de o consolă, de un PC, sau de hardware dedicat pentru a putea juca ceva, atât timp cât are aproape un centru de date google, unde totul este rulat la detaliu maxim, fără nici un fel de problemă.

Apoi, Stadia a fost lansat, multe lucruri promise nu s-au materializat, iar latența face anumite jocuri destul de greu de jucat, sau măcar foarte frustrante. Dar dacă Google, cu toată infrastructura sa nu ar putea să aducă game streaming maselor, atunci cine ar putea? Poate Amazon.

A început să umble vestea prin presă că Amazon lucrează la ceva numit Project Tempo, prin care vrea să se folosească de infrastructura sa de servere masivă pentru a permite rularea de jocuri în cloud. Conform informațiilor neconfirmate care circulă în acest moment, acest serviciu ar urma să fie lansat chiar anul acesta, în cazul în care nu vor fi amânări din cauza pandemiei curente. Propriul său MMO, New World, trebuia să fie lansat deja, însă a fost amânat până în luna mai din această cauză.

Oare va avea Amazon sorți de izbândă acolo unde Google s-a împiedicat și unde industria de jocuri îi tot pune piedică lui Nvidia? Vom afla în viitorul apropiat.

[Tech Radar]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button