MORE

Amazon scoate telefoanele BLU de la vânzare

La finalul anului trecut vă informam de faptul că în telefoanele marca BLU a fost descoperită o mică problemă de securitate, care se manifesta sub forma unui spyware creat de o companie din China cu scopul de a livra reclame și de a sustrage informații despre utilizator.

Această problemă de securitatea părea să fi fost rezolvată, dar nu tocmai. Firma de securitate Kryptowire, ce a raportat problema inițială, anunță că telefoanele BLU încă mai conțin spyware. Conform lui Ryan Johnson, co-fondator al firmei, componenta de spyware aflată printre programele de bază încărcate în telefon nu a fost îndepărtată. În schimb, a fost înlocuită cu o variantă ceva mai nouă.

Telefonul tot trimite către China detalii pe care nu ar trebui, cum ar fi adresa MAC, lista aplicațiilor instalate, adresa IMEI, numărul de telefon și identitatea turnului celular la care telefonul este conectat.

După această atenționare din partea Kryptowire, Amazon a decis să scoată de la vânzare toate telefoanele BLU. Singurele care vor mai putea fi găsite pe magazin vor fi cele vândute de alte magazine ce se folosesc de infrastructura oferită de Amazon.

Compania BLU se apără spunând că informațiile colecționate rămân în linie cu standardele din industrie și că nu pot fi considerate o încălcare a drepturilor utilizatorului la viața privată sau a siguranței lor. Evident, Amazon avea o altă opinie.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button