PC

Amazon scapă pe Internet detalii despre patru procesoare Coffee Lake

Câteva noi procesoare Intel Coffee Lake de pe linia Celeron și Pentium Gold au apărut pe Amazon înainte de lansare. Aceste procesoare dual-core, dintre care unele au hyperthreading, sunt menite să concureze în categoria de preț de sub 100 dolari.

Când Intel a lansat platforma pentru Coffee Lake la sfârșitul anului 2017, a făcut acest lucru fără a lansa o linie completă de produse. Primul lot de procesoare Coffee Lake a inclus doar modelele de vârf cu șase nuclee și câteva procesoare cu patru nuclee. Luna trecuta, retailerii online au scăpat pe Internet detalii despre ceea ce consideram a fi primul din al doilea lot de procesoare Coffee Lake. Acestea erau totuși în continuare doar modele din gama de mijloc cu patru nuclee.

Acum însă Amazon a scos la iveală primele procesoare Coffee Lake din segmentul entry level – Celeron G4900 și G4290, și Pentium Gold G5500 și G5600 – o parte dintre acestea fiind prezente până acum în mai multe zvonuri. Intel a anunțat branding-ul reinventat pentru procesoarele low-end la sfârșitul anului trecut: Seria Celeron G este o componentă dual-core care nu are hyperthreading, în timp ce seria Pentium Gold o are.

În ceea ce privește specificațiile, conform Amazon, Celeron G4900 rulează la 3.1GHz, în timp ce G4920 rulează la 3.2GHz. Relația este similară pentru Pentium Gold G5500 și G5600, care rulează la 3.8GHz și 3.9GHz, respectiv. Toate aceste procesoare sunt listate cu un TDP de 54W. Comparate cu AMD, aceste componente vor concura cu procesorul Ryzen 3 cu grafică integrată, modelul 2200G având un TDP de 65W și un preț recomandat de vânzare de 130 dolari. Lansarea acestor procesoare ar trebui să coincidă cu cea a primelor chipset-uri orientate pe buget din seria 300: H370, B360 și H310. Primele plăci de bază pe care le-au prezentat au fost de asemenea scurgeri de informații de la retaileri luna trecută.

Gama de produse a Intel a devenit din ce în ce mai risipită din cauza familiilor de produse care se suprapun și a nomenclaturii de branding. Generația a opta de procesoare de la Intel deja acoperă trei familii de produse: Coffee Lake, Kaby Lake R, și Kaby Lake G. Există zvonuri că anumite exemplare din Cannon Lake 10nm vor fi, de asemenea, incluse în a opta generație.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Woop woop! Ce bine imi pare 😀 Chiar asteptam noile spec-uri avand in vedere ca urmeaza sa-mi fac un desktop cat mai curand. Merci mult pentru vestea buna, cel putin pentru mine :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button