MORE

Amazon renunta la criptare

Din categoria „Care e cel mai rau lucru care s-ar putea intampla?”, in colaborare cu „Ultimele sale cuvinte au fost…”, Amazon a luat o decizie fara precedent si cu posibile ramificatii foarte serioase.

Amazon anunta ca nici unul din dispozitivele sale nu va mai avea suport pentru criptare. Posibil ca o repercursiune a disputei recente dintre Apple si FBI, Amazon a decis sa treaca de pe acum de partea guvernului si sa indeparteze orice forma de criptare de pe tablete, telefoane, e-book reader-e si chiar adaptoarele pentru televizoare.

Asta inseamna ca Fire Phone, Fire Tablete, Fire TV si Kindle sunt acum in esenta tinde sigure pentru exploatare. Totusi, exista si o parte buna. Fiindca indepartarea criptarii vine cu un update pentru Fire OS 5, care nu se poate instala atat timp cat mai aveti fisiere criptate pe dispozitiv, puteti refuza perpetuu sa mai treceti la noua varianta a sistemului de operare.

Insa toate dispozitivele noi vor fi complet lipsite de criptare.

Daca alte companii vor decide sa calce pe urmele gigantului Amazon, viitorul nu va fi tocmai placut pentru omul de rand, care se trezeste ca peste noapte a ramas fara inca un strat de protectie.

Cu putin noroc, aceasta manie de „Criptarea este rea si trebuie distrusa” se va calma in urmatorii ani.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button