MORETech&IT

Amazon promite să își anuleze emisiile de carbon

Trece la mașini electrice

Pe măsură ce condițiile climatice încep să se înrăutățească, lumea își dă seama că trebuie să facă ceva pentru a preveni un potențial dezastru. Bine, trebuia făcut ceva prin anii ’90 ca să avem vreo șansă, dar măcar se schițează ceva efort acum până și din partea marilor corporații.

Amazon anunță că până în anul 2040 vrea să își anuleze complet emisiile de carbon, în sensul că va compensa în totalitate pentru carbonul pe care îl emite în atmosferă. Unul din modurile prin care o va face este prin investirea a 100 de milioane în restaurarea pădurilor și a mediului înconjurător.

Apoi, pentru a reduce efectiv emisiile, Amazon susține că va avea pe drumuri peste 10 mii de mașini electrice până în anul 2022, iar până în 2024 va avea 100 de mii de mașini de livrare complet electrice, ce vor fi produse de o companie americană numită Rivian Automotive.

Cei mai conspirativi poate să vor gândi că Amazon se mai bazeze și pe ideea că aceste mașini electrice vor fi conduse de un pilot automat, ceea ce va reduce din costurile companiei. Totuși, este un semnal de alarmă important tras de una dintre cele mai mari companii de pe planetă. Amazon tinde să facă de obicei lucruri ce pot fi considerate a fi groaznice, teribile sau la limita ilegalității, dar măcar face și un lucru bun.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button