MORE

Amazon probabil are, ca și Apple, o echipă secretă care se ocupă de telemedicină

Se zvonește că, asemeni lui Apple, Amazon are un departament secret care lucrează în domeniul medical. Într-un reportaj publicat pe site-ul lor, CNBC anunță că echipa ar avea numele de cod 1492, după anul în care Columbus a ajuns pentru prima oară în America.

În acelasi articol CNBC ne informează că această echipă lucrează la proiecte atât software cât și hardware. Zvonurile spun că în acest moment echipa 1492 ar fi ocupată cu extrasul de date din sistemul clasic și înregistrarea acestora în format digital. Amazon intenționează să pună la dispoziție aceste informații atât pentru pacienți cât și pentru doctori. Ba mai mult, se presupune că Amazon lucrează la o platformă de telemedicină, care să permită interconectarea virtuală dintre pacienți și doctorii lor. Este cunoscut că în trecut Amazon a mai jonglat cu comerțul de produse farmaceutice prin intermediul site-urilor sale, deci și această variantă s-ar putea adeveri.

Câteva căutări pe LinkedIn scot la iveală informații despre componența echipei 1492. Posturile oferite sunt, printre altele, pentru doi experți în machine learning (acea parte a științei care învață calculatoarele cum să se comporte fără a fi programate) și un designer UX. Pe site-ul Amazon la rubrica angajări au figurat la un moment dat și alte posturi ce ar putea avea o vagă legătură cu echipa 1492, inclusiv una pentru director de machine learning cu experiență în infrastructura tehnologiei medicale.

În plus, Amazon a mai angajat în ultima perioadă câțiva experți în domeniul medical pentru a îmbunătăți relațiile cu spitalele și distribuitorii de produse farmaceutice.

Eforturile pe care le face Amazon în această direcție vin după succesul înregistrat de Apple în proiecte similare. O știre de acum câteva luni detaliază cum o echipă secretă din cadrul Apple lucrează să transforme iPhone-ul în sursa absolută pentru orice informație medicală de care ai putea avea nevoie. Se zvonește de asemenea că Apple lucrează la un tratament inovativ împotriva diabetului, folosindu-se de Apple Watch. Se spune că însuși Tim Cook testează personal acest nou accesoriu.

Apple, desigur, beneficiază deja de un ecosistem creat între aplicația Health de pe iOS și Apple Watch. Amazon are, pe de cealaltă parte, o imensă bază de date despre clienții lor și informațiile lor personale. Va fi interesant de văzut care dintre cele două companii va reuși prima să se lanseze pe această piață încă neexplorată.

Voi pe care pariați?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button