MORE

Amazon lucrează la ochelari inteligenți

Doar pentru că Google Glass n-a fost transformat într-un produs dedicat publicului larg, nu înseamnă că industria de tehnologie și spionaj renunță la idee.

Conform informațiilor care circulă în ultimele zile prin industrie, Amazon ar lucra în acest moment la propria soluție de ochelari inteligenți, ce vor fi echipați cu Alexa. Pentru cei care nu știu, Alexa este acel asistent digital integrat în Amazon Echo ce răspunde foarte vag atunci când este întrebată dacă lucrează pentru o agenție de spionaj.

Intenția ar fi cea de a permite utilizatorilor să se folosească de toate funcțiile pe care le are Alexa și atunci când nu se află în proximitatea unui dispozitive staționar. Nu sunt detalii prea multe despre cum vor arăta ochelarii, dacă vor include camere, dar se știe că va avea un sistem ce va reda sunetul prin craniu, folosind rama.

Google Glass, în momentul apariției, a ridicat multe întrebări despre limitele care ar trebui impuse asupra supravegherii și a ideii de-a avea mereu la tine un dispozitiv capabil să înregistreze video și audio tot ce fac oamenii din jur. Desigur, de atunci Amazon a reușit să convingă foarte mulți oameni să țină în casă un microfon conectat la internet ce ascultă în mod activ totul ca funcția sa principală și foarte bine cunoscută de către public, așa că probabil va reuși să transforme ochelarii săi într-un nou trend.

Nu sunt informații despre când Amazon va avea gata acest produs sau dacă va ieși măcar din stadiul de proiect. Cert este că se lucrează la el.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button