Știri IT

Amazon lanseaza un competitor pentru Youtube

In acest moment, piata de video streaming se imparte in cateva site-uri, dar, de departe, unul din cele mai importante este Youtubube, dovada si faptul ca site-ul a urcat in topul preferintelor globale conform Alexa.com, unde se afla in acest moment pe locul 2.

Amazon se afla pe locul 6 in lume, dar asta nu inseamna ca nu doresc o felie mai mare din publicul google, compania lansand servicii precum Amazon Prime, dar si achitionand Twitch.tv, mutari strategice inainte de anuntarea unei noi platforme numite Amazon Video Direct. 

Conform Amazon, Amazon Video Direct va functiona precum Youtube, existand un program prin care cei care incarca continut original, creatorii de continut, vor primi o cota parte din veniturile de publicitate, existand un parteneriat intre cele doua parti, precum in cazul Youtube. Se pare ca Amazon va lua in calcul si cate minute se uita publicul la tine, aceste date influentand suma finala pe care un creator de continut o primeste.

Gigantul a tinut sa mentioneze ca Amazon Video Direct, (nume care speram sa se schimbe, pentru ca sinceri sa fim suna ca dracu, macar o abreviere sau un acronim ceva) nu este o platforma doar pentru profesionisti, un nou utilizator putand sa incarce clipuri atata timp cat sunt in format HD si closed caption sa fie activ. In rest, cum iti gestionezi doresti canalul.

Cat de populara urmeaza sa fie initiativa ramane de vazut. In trecut Yahoo au incercat marea cu degetul, dar din pacate nu au facut mare sfaraiala. Suntem curiosi daca Amazon pot sa zguduie imperiul video Youtube totusi.

[Business Insider]

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button