RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Amazon interzice vânzarea de produse Apple reparate

Apple continuă lupta sa pentru control deplin asupra pieței, de acum înainte având drept aliat și Amazon.

Două dintre cele mai mari companii de pe planetă au format un acord prin care produsele Apple reparate de către companii independente nu mai pot fi vândute prin Amazon. Numai re-vânzătorii care au certificare de la Apple, sau care cumpără inventar Apple în valoare de cel puțin 2.5 milioane de dolari la fiecare 90 de zile, de la un operator de telefonie sau lanț de magazine cu vânzări de peste 5 miliarde de dolari pe an, mai au dreptul să vândă produsele companiei prin Amazon.

Această limitare nu se referă strict al telefoane mobile, acoperind și PC-urile marca Apple. Tocmai de aici vine o problemă foarte mare, pentru că din cauza ritmului lent de evoluție a tehnologiei din ultimii ani, un MacBook vechi de un deceniu încă poate fi foarte util în prezent și chiar poate rula o variantă recentă a sistemului de operare MacOS. Acest gen de sistem nu mai este vândut, întreținut sau reparat de către Apple și service-urile autorizate de către companie, dar există în piețele la mâna a doua.

Decizia luată de cele două companii șterge efectiv de pe piață posibilitatea companiilor mai mici de a se își continua activitatea prin Amazon, iar în unele cazuri va duce chiar la falimentul lor. Legalitatea măsurii a fost deja pusă sub semnul întrebării, în special în SUA, din moment ce legea nu permite unei companii să interzică re-vânzarea unui produs. Desigur, când vorbim de două companii care au valori combinate de aproape două mii de miliarde de dolari, legea este mai mult o sugestie trecătoare.

Prin coincidență, dezvăluirea aceasta vine fix după anunțarea unui parteneriat prin care Amazon va vinde direct produse Apple și Beats la nivel mondial.

[Boing Boing, Vice, MacWorld]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Sa comentezi cum ca LEGEA „este mai mult o sugestie trecătoare”, arata cat de reduse sunt cunostintele tale in domeniul juridic american! Arata cat de putin intelegi LUMEA in care traiesti, arata lipsa totala a dorintei tale de a evolua intelectual, moral, profesional! Textul de mai sus este opera unui derbedeu care isi bate joc de profesia de jurnalist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button