Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Amazon Go evolueaza intr-un hypermarket in toata regula

Amazon tocmai a deschis primul magazin de mari dimensiuni, fara casier, care va folosi tehnologia Just Walk Out. Aceasta s-a dovedit fiabila in cele 25 de magazine Amazon Go care au aparut deja de ceva timp. Acum se pare ca Amazon este gata sa faca pasul spre un magazin mai mare, care va oferi cumparatorilor o gama larga de produse: produse proaspete precum legume si fructe, carne, fructe de mare, produse de panificatie, articole de uz general, dulciuri, bauturi alcoolice si multe altele. Pe scurt, un hypermarket fara vanzatori.

Noul magazin Amazon Go va acoperi o suprafata de 715 metri patrati pentru vizitatori. Suprafata totala este de 966 de metri patrati, dar aceasta include si zonele de depozitare. Asadar, avem parte de cel mai mare magazin care se foloseste de tehnologia Just Walk Out lansat vreodata.

Cum functioneaza Amazon Go?

Pentru a putea cumpara ceva dintr-un Amazon Go, clientii trebuie sa foloseasca aplicatia dedicata magazinului si sa scaneze un cod atunci cand intra in magazin. Un ansamblu de camere si senzori tin evidenta produselor luate de pe rafturi, care mai apoi sunt adaugate in cosul de cumparaturi virtual. Cand un client paraseste magazinul, costul cosului sau de cumparaturi va fi retras de pe cardul atasat aplicatiei.

Rezultatul este o experienta de shopping fara stat la coada si fara aglomeratie. In acelasi fel oamenii care ar fi trebuit sa stea in mod normal la case au alte atributii. In loc sa faca fata aglomeratiei de oameni, acestia vor fi custom support si vor aranja produsele pe rafturi.

Chiar daca acest model de afacere a functionat bine pentru magazinele Amazon Go mai mici, un hypermarket va reprezenta o noua provocare pentru companie. Stim cu totii care este experienta de shopping intr-un magazin mare: te duci la raft, iei doua produse, le compari, le pipai, dupa care alegi doar unul. Ei bine, aceasta este o provocare cu care tehnologia Just Walk Out va trebuie sa se confrunte. Intr-un magazin normal, asta nu ar fi o problema foarte mare, insa pentru tehnologia folosita de Amazon, ar putea insemna o problema destul de greoaie.

Ca o mica paranteza, cum ati vedea un astfel de magazin in Romania anului 2020? Sau astfel de SF-isme sunt rezervate doar popoarelor civilizate care nu se bucura la o sticla de ulei la discount si o tigaie la 3 lei?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button