MORE

Amazon este pregatit sa dea 55 de miliarde pentru Yahoo.com

Se pare ca Amazon ne-a mai pregatit o surpriza si anul acesta. In urma cu ceva timp, Amazon anunta achizitia Twitch.tv, o mutare destul de indrazneata, dar mai ales neasteptata. Ei bine, se pare ca urmatoarea tinta este chiar Yahoo, cel de-al cincilea site ca numar de vizitatori din lume, Amazon dorind sa achizitioneze intreaga companie – si se pare ca sunt pregatiti sa plateasca 55 de miliarde de dolari pentru asta.

Din nefericire pentru Amazon, mai exista in acest moment si alti jucatori interesati, precum AT&T, Verizon si Comcast, companii de telecomunicatii din Statele Unite, dar un alt gigant trezit din somn este Microsoft, care are ceva legaturi cu Yahoo prin prisma motorului lor de cautare Bing, Microsoft putand astflel sa isi pastreze cota de piata, si asa mica, pe care Bing o are. 

Amazon pe de alta parte este interesat de Yahoo ca un tot unitar, posibil ca „Yahoo Search” sa fie vandut intr-un viitor catre Microsft, dar nu este nimic sigur, cele doua companii fiind destul de puternice si destul de stabile financiar pentru a putea face acest pas important, care la drept vorbind, va schimba felul in care interactionam cu internetul.

Conform unei surse apropiate tranzactiei, Amazon doreste sa achizitioneze urmatoarele aspecte ale companiei:

Flickr, Rivals.com, Tumblr, Yahoo! Advertising, Yahoo! Answers, Yahoo! Autos , Yahoo! Developer Network, Yahoo! Finance, Yahoo! GeoPlanet, Yahoo! Groups, Yahoo! Homes, Yahoo! Local, Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger, Yahoo! Mobile, Yahoo! Movies, Yahoo! Music, Yahoo! News, Yahoo! Originals, Yahoo! Parental Controls, Yahoo! Research, Yahoo! Search, Yahoo! Search Marketing, Yahoo! Security Center, Yahoo! Shopping, Yahoo! Sports, Yahoo! Thế giới sao, Yahoo! Travel si Yahoo! TV

[Amazon]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button