Știri ITRSS PaginaDeMedia

Amazon a fost dat în judecată de câteva companii chinezești care au fost interzise de pe magazinul online

Câteva companii chinezești au intentat o acțiune legală colectivă împotriva Amazon, după ce le-a fost tăiat accesul la marketplace. Dar partea cea mai interesantă este motivul din spatele ban-ului: peste 600 de brand-uri chinezești ale căror produse se regăseau la peste 3.000 de vânzători au pierdut dreptul de a vinde pe platforma online deoarece se foloseau de recenzii plătite pentru a fi clasate mai bine.

Printre numele „super cunoscute” pe care le regăsim în acest proces se numără Sopownic, Slaouwo, Deyixun, Cstech, Recoo Direct, Angelbliss și Tudi. Pe scurt, niște companii necunoscute care au impresia că Amazon le va plăti daune, ori că le va da măcar atenție. Iar dacă mă întrebați pe mine, este o strategie destul de bună pentru ceva publicitate extra, fie ea și negativă.

Procesul împotriva Amazon nu are nicio șansă

Deși companiile care au intentat această acțiune acuză Amazon pentru că le-ar fi cauzat daune de mii, poate chiar zeci de mii de dolari, șansele de a câștiga procesul sunt aproape de zero. Magazinul online are un regulament clar care interzice tacticile ce încurajează utilizatorii să lase recenzii pozitive. Iar aceste brand-uri nu ofereau bani în mod direct, dar clienții care lăsau recenzii primeau un voucher cadou.

Iar argumentul companiilor chinezești? Amazon ar fi trebuit să știe că acești vânzători oferă vouchere cadou clienților care lasă o recenzie pozitivă. Măsura gigantului tech a fost motivată în această situație, iar astfel de tactici trebuiesc oprite rapid, înainte de a se răspândi. Cât despre proces? Abia aștept să văd cum se va încheia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button