Filme

Amazon a cumpărat MGM pentru 8,45 miliarde de dolari!

James Bond, Rocky și RoboCop vor răspunde acum în fața lui Jeff Bezos. Amazon va deține (sau „co-deține” în unele cazuri) producțiile gigantului cu care am copilărit. Achiziția lui MGM a fost finalizată cu succes pentru suma de 8,45 miliarde dolari, fapt care marchează încă un nume important pe lista companiilor deținute acum de Amazon.

Autoritățile antitrust au aprobat fără întârziere achiziția, astfel încât MGM a trecut oficial sub umbrela Amazon săptămâna aceasta. Comisia a ajuns la concluzia că mișcarea cu pricina nu va conduce la suprapunerea celor două companii, în condițiile în care „conținutul MGM nu poate fi considerat indispensabil în comparație cu alte studiouri”.

Inițial, gigantul a acordat FTC-ului (Federal Trade Commission), cei care au analizat situația, timp până la mijlocul acestei luni să conteste sau să aprobe achiziția. Dacă reprezentanții nu contestau legal, Amazon și MGM ar fi fost liberi să bată palma pe loc. Într-un comunicat de presă, compania spune că MGM se va alătura „Prime Video și Amazon Studios în munca pentru crearea unei game diverse de conținut pentru clienții doritori de entertainment”

Este o achiziție importantă pentru Amazon. MGM face parte din numele grele ale industriei cinematografice și ar trebui să ne amintim că studioul are la activ peste patru mii de filme și 17 mii de episoade adunate din toate serialele sale. Producțiile sale au fost premiate în total cu 180 de Oscaruri și 100 de Emmy, iar dacă ați fost prin preajma studioului încă din copilărie, poate vă amintiți că ați ajuns să vă uitați cu părinții la filme emblematice ca The Magnificent Seven, Thelma & Louise, The Silence of the Lambs sau Raging Bull.

Amazon x MGM

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button