Știri ITTECH

Amazon calcă pe urma lui Apple și atinge o valoare de o mie de miliarde de dolari

SUA se poate lăuda în acest moment cu încă o companie tehnologică a cărei valoare depășește pe piața bursieră 1 bilion de dolari, sau o mie de miliarde, dacă este neclar la care interpretare a unui bilion mă refer.

Amazon se alătură astfel companiei Apple, care a reușit să treacă de acest prag în urmă cu câteva săptămâni, și încă se mai află acolo. Practic, Amazon nu mai este acolo, prețul acțiunilor companiei a scăzut de al 2047 de dolar la 1994 de dolari, ducând valoarea totală la puțin sub 1 bilion de dolari, dar probabil va reveni pe acolo în curând.

Partea impresionantă aici este că Amazon generează de cam 12 ori mai puțin profit ca Apple, anul trecut având 3 miliarde de dolari profit, în timp ce Apple avea 48 de miliarde de dolari. Nu mă refer la venit general din care se scad cheltuieli, ci profit… adesea neimpozitat, fiindcă de ce ai vrea să strici un număr atât de frumos cu taxe sau răspundere fiscală?

La începutul anului Amazon avea o valoare totală pe piața bursieră de puțin peste 500 de miliarde de dolari, ceea ce ridică multe întrebări despre cum a reușit compania să ajungă până la 1000 de miliarde de dolari. Răspunsul este simplu, acționarii au tot văzut cum Amazon experimentează cu livrări prin drone și magazine fără angajați și au văzut instantaneu semne de dolari, gândindu-se că ar trebui să cumpere acum cât prețul este încă bun. Atunci când Amazon va implementa la scară largă aceste concepte, și va disponibiliza o mare parte din angajații săi, care vor fi înlocuiți de drone și camere de supraveghere, profitul va crește simțitor.

Are vreo șansă ca acel viitor să se materializeze? În China sunt deja magazine de acel fel, așa că da, acel viitor este foarte posibil. Cât despre livrările prin drone… această parte încă ridică multe probleme de logistică, securitate și faptul că inevitabil vom asista la o reînscenare a lui Crimson Skies, dar cu drone.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button