MORE

Amazon are un patent pentru ‘Death Star’ – Un depozit zburator!

Ca dintr-o viziune distopiana, comsumerista a viitorului, Amazon a depus un patent pentru un deposit zburator urias echipat cu flote de drone pentru livrari aeriene.

Patentul descrie centrul aerian de livrari ca o aeronava care poate ramane la o altitudine mare, de aproximativ 14000 de metri, cu o flota de drone care “vor livra comenzile la anumite puncte de livrare” “In timp ce UAVurile coboara (dronele de supraveghere), acestea pot sa navigheze pe orizontala, catre punctual de livrare desemnat de utilizator, folosind foarte putina energie, doar pentru a se stabiliza sau pentru a stabili traiectoria de coborare”, scrie in patent.

Se mentioneaza, de asemenea, ca un beneficiu al centrului de livrari ar fi livrarea comenzilor la cateva minute dupa plasare. Depozitul zburator ar putea fi “pozitionat la o altitudine deaspura unei zone metropolitan si ar fi destinat sa mentina un anumit inventar de obiecte care ar putea si cumparate si livrate catre un utilizator”

Patentul sugereaza ca centrul aerian ar putea fi folosit si pentru alte evenimente, cum ar fi meciurile de fotbal, aeronava navigand catre locatia evenimentului si livrand comenzi. “Ca o alta functionalitate, aeronava ar putea naviga la o altitudine mai mica si sa afiseze reclame pentru evenimentul respective sau pentru alte ocazii (anunturi legate de produse, lansari de produse, reduceri etc.)”, se mai spune.

Documentul a fost depus in 2014, dar a fost descoperit de Zoe Leavitt de la CB Insights, care a postat ieri, pe Twitter: “Tocmai am descoperit DeathStar-ul #ecommerce via @cbinsights… un patent AMZN pentru un deposit aerian la 14km de unde pleaca drone pentru livrari”. Amazon nu a facut inca disponibila livrarea cu drone la un nivel larg. Totusi, la inceputul lunii trecute, a facut prima livrare comerciala folosind o drona in Cambridge. Compania a ales, pana in acest moment, sa nu comenteze.

[TheRegister]
Tags

Related Articles

5 Comments

    1. Asta este un depozit! Daca iti pica asta in cap, o sa te gaseasca intre culoarul de hartie igienica si odorizantele de masina! Asta daca ai noroc! Daca nu… poate transporta papusi gonflabile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close