MOREȘtiri IT

Amazon ar putea deschide 3000 de magazine automate

Acum că are mai mulți bani decât foarte multe țări puse la un loc, Amazon pare că și-a pus în minte să câștige și mai mulți bani prin extinderea magazinului său fără oameni.

Umblă vestea prin presă că Amazon Go (numele folosit pentru magazin) urmează să se extindă la 3000 locații până în anul 2021. Vestea nu vine direct de la companie, ci de la Bloomberg. Este un obiectiv destul de îndrăzneț, considerând că deocamdată compania are doar patru astfel de magazine. Surse apropiate de companie susțin că până la finalul anului Amazon Go va avea zece locații diferite. Acest număr va crește de de cinci ori pe parcursul lui 2019, urmând ca în doi ani să răsară câteva mii de alte magazine prin SUA. Nu este clar dacă va ajunge și în alte colțuri ale lumii.

Chiar dacă punerea în funcțiune a unui astfel de magazin este scumpă, echipamentul necesar costând cam 1 milion de dolari pe lângă costul de construire, pe termen lung are câteva avantaje față de un magazin tradițional. Cel mai important dintre aceste avantaje este cel că nu necesită la fel de mulți angajați. Iar pe termen lung, asta duce la o scădere însemnată a costului de operare. Iar când costul de operare scade, profitul crește, iar investitorii sunt bucuroși.

Sigur, inevitabil cineva are să încerce să fure ceva, dar pentru asta sunt toate camerele de supraveghere foarte scumpe.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button